Leiding
Over de tak

De leidingsploeg is een mix van personen die iets willen betekenen en verwezenlijken voor onze scouts- en gidsengroep. Elke leid(st)er heeft ook zijn eigen motivatie om leiding te zijn. Daarnaast hangt deze keuze vaak samen met studies, werk, sportieve activiteiten, andere hobby’s, een relatie, vrienden buiten de scouts, etc.

Als leiding zijn we het gezicht van de scouts voor onze leden en hun ouders. Vrijwillig en onbezoldigd tellen we onze uren of dagen niet die we aan de scouts besteden. Vergaderingen en spellen in elkaar steken, van het kamp een onvergetelijk moment maken, de waarden van scouting aanleren en doorgeven, ...

Leiding zijn is ook een menselijk avontuur: je verantwoordelijkheid leren nemen, in groep samenwerken, zotte plannen verwezenlijken. Maar telkens in een veilige omgeving waar vallen en opstaan aangemoedigd wordt.

Leiding worden?

Het merendeel van de leidingsploeg is samengesteld uit scouts en gidsen die ook giver, jonggiver, ... zijn geweest. Als laatste jaar giver wordt je telkens uitgenodigd om leid(st)er te worden. Maar iedereen met motivatie, enthousiasme en engagement is welkom. Scouting stopt voor ons niet wanneer de leden naar huis gaan, we zijn ook een vriendengroep waar sterke waarden leven zoals behulpzaamheid, respect en samenhorigheid. En dit over de leeftijdsverschillen heen.

Takleid(st)ers

Binnen de leidingsploeg zijn takleid(st)ers de verantwoordelijken van hun tak (of leeftijdsgroep). Ze vormen het aanspreekpunt bij uitstek voor ouders indien er vragen of opmerkingen zijn. Daarnaast nemen ze ook het initiatief om samen met de leid(st)ers in de tak kwaliteitsvolle vergaderingen en kampen te organiseren.Tamandua
Marie DELANGHE

Kapoenen


Hamanku
Wout DECLERCQ

Welpen


Lijster
Maxine OFILI

Wolven


Saluki
Helena WOYTE

Jonggivers


Maki
Loïc CARBONNELLE

Givers

Takteken
Takteken van de Leiding
Overige informatie

Geboortejaren: 2001-2006

Leeftijd: + 17 jaar

Contact

leiding@reynaert-beatrijs.be

Scouts en Gidsen Reynaert-Beatrijs ©