Naar de scouts gaan?

Helemaal overtuigd van de troeven die scouting kan bieden, of gewoonweg geïnteresseerd door de jeugdbeweging omdat je beste vriend(in) er lid van is? Als ouder ooit leiding geweest of eerder veel vragen bij het reilen en zeilen in een jeugdbeweging? Op deze pagina proberen we duidelijkheid te scheppen op basis van je situatie:


Probeervergaderingen

Tweemaal per jaar organiseren we in het begin van het schooljaar zgn. probeervergaderingen. Daarbij zijn alle vriendjes en vriendinnetjes van trouwe leden welkom om aan den lijve te ondervinden wat scouting inhoudt. Maar ook wanneer je niemand kent binnen onze scouts- en gidsengroep ben je uiteraard welkom om de tijd van een namiddag mee te draaien. Tijdens z'n vergadering trekken we naar het park van Woluwe of het bos om typische scoutsspellen te spelen. Grote fan van Stratego? Onverslaanbaar in Cluedo? Topsporter? In ieder geval, kom met ons meespelen!

Heb je de probeervergaderingen gemist? Geen probleem, je kan ook tijdens het jaar eens meedraaien tijdens een zondagnamiddag. Neem in dat geval contact op met de groepsleiding om een datum vast te leggen.

Waar en wanneer proberen?

De probeervergaderingen voor het scoutsjaar 2023-2024 vinden plaats op zondagen 8 en 15 oktober 2023 van 14u00 t.e.m. 17u30 aan onze lokalen gelegen in de Vogelzanglaan 2 te 1150 SINT-PIETERS-WOLUWE. Voor het goede verloop van de vergadering vragen we om:

 • Zich aan te melden bij de leiding dat buiten zal staan en hen meedelen dat uw kind(eren) komt/komen proberen. Praktische vragen of opmerkingen kan u aan de verantwoordelijke van de tak (of leeftijdsgroep) stellen.
 • Ervoor te zorgen dat uw kind(eren) kleren draagt/dragen die vuil mogen worden.
 • GEEN vieruurtje of rugzakje mee te geven. Wij zorgen zelf voor koekjes en water zodat alle kinderen hetzelfde krijgen.
 • Uw kind(eren) niet na 14u00 te brengen en ook niet voor 17u30 op te halen.
 • Verzekering?

  Wanneer uw kind(eren) naar de probeervergadering komt/komen zijn ze automatisch verzekerd door onze Burgerlijke Aansprakelijkheidspolis (BA). Na twee keer proberen vragen we om zich definitief in te schrijven en het lidgeld te betalen om verzekerd te zijn tijdens alle vergaderingen doorheen het jaar.

  Over scouting en onze groep ...

  Neem zeker een kijkje op de pagina “Over ons" waar je meer te weten komt over de pedagogie die er achter scouting schuilt.


    Toelatingsvoorwaarden

  Kinderen kunnen slechts deelnemen aan de probeervergaderingen indien zij aan beide van deze voorwaarden voldoen:

 • Geboren zijn voor 31 december 2018 proberen vanaf september 2024. Kinderen die geboren zijn na 31/12/2018, zijn nog te jong voor de scouts. Onze jongste tak Kapoenen start vanaf de leeftijd van zes jaar. Wij tolereren nog kinderen die 6 jaar worden in 2024, maar jongere kinderen gaat praktisch niet.
 • Zich in het Nederlands kunnen uitdrukken: het is namelijk van belang voor uw zoon of dochter, evenals voor de groep dat hij/zij over een behoorlijk niveau Nederlands beschikt (d.w.z. begrijpen én spreken). Zo voelt uw kind zich op zijn gemak en kan hij/zij optimaal meedoen met de activiteiten.
 • Scouts en Gidsen Reynaert-Beatrijs ©