Naar de scouts gaan?

Helemaal overtuigd van de troeven die scouting kan bieden, of gewoonweg geïnteresseerd door de jeugdbeweging omdat je beste vriend(in) er lid van is? Als ouder ooit leiding geweest of eerder veel vragen bij het reilen en zeilen in een jeugdbeweging? Op deze pagina proberen we duidelijkheid te scheppen op basis van je situatie:


Herinschrijven

Vorig jaar was je lid van onze scouts- en gidsengroep, en dit jaar wens je lid te blijven? Super, we verheugen ons om je dit jaar opnieuw te zien. Voor 1 oktober 2024 dien je:

 • Het inschrijvingsformulier in te vullen met correcte gegevens. Per post en per mail ontvang je doorheen het scoutsjaar informatie over de vergaderingen, evenementen, etc. maar ook het ledentijdschrift Krak?Boem! van de koepel Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit is voor ons een controle dat je gegevens van vorig jaar nog steeds up to date zijn.
 • Het lidgeld te betalen. De prijs van het lidgeld bedraagt 46,00 EUR per scoutsjaar en is te storten op BE25 4292 1139 9182 met de vermelding Inschrijving 2024 naam+voornaam. Daarvan gaat er 42,50 EUR naar Scouts en Gidsen Vlaanderen voor de verzekering van uw kind(eren), het overblijvende bedrag gaat naar onze groep ter betaling van de vieruurtjes en het aanschaffen van nieuw spelmateriaal. Voor kinderen wiens ouders het minder breed hebben biedt Scouts en Gidsen Vlaanderen een verminderd lidgeld aan. Neem daarvoor contact op met de groepsleiding.
 •   Opgelet

  Zolang we geen lidgeld ontvangen worden uw kinderen niet ingeschreven in het ledenbestand van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bijgevolg zijn ze ook niet verzekerd. Indien u toch uw kinderen naar de vergadering stuurt, is dit op eigen risico. Ook leiding dient lidgeld te betalen om verzekerd te zijn tijdens de vergaderingen.


  Ik stop met scouting

  We hebben dit niet graag, maar indien je toch beslist om te stoppen met scouting, dan horen we dit graag in het begin van het nieuw scoutsjaar. Dat kan per mail op het adres info@reynaert-beatrijs.be. Zo krijgen we beter zicht op het aantal vrije plaatsen voor nieuwe leden en hoeven we geen talloze herrineringsmails te sturen i.v.m. het betalen van het lidgeld.

  Scouts en Gidsen Reynaert-Beatrijs ┬ę