Over het kamp 2024

Wie aan scouts denkt, denkt aan jongeren in uniform die zich op een gezonde manier amuseren in de natuur. Het zomerkamp wordt daar automatisch bij geassocieerd: kamperen in een wei omringd door bomen en bos, in tenten slapen of metershoge constructies sjorren. Zo kunnen we nog even doorgaan met typische kampactiviteiten. Maar het zomerkamp is vooral het orgelpunt van het afgelopen jaar, en dát wil je niet missen!


Waarom een kamp?

Ongetwijfeld is het kamp een unieke ervaring in het leven van een scout of gids. Niet enkel leren de kinderen er vaardigheden (op maat van hun leeftijd), maar komen ze in contact met een andere omgeving, namelijk de natuur. Het is juist het leven in harmonie met de natuur dat de rode draad vormt tijdens een kamp. Daarnaast mag men het sociaal aspect ook niet vergeten: 24u/24 samenleven met andere kinderen en elkaar op een andere manier leren kennen is voor iedereen verrijkend en uitdagend. Dit is waarom we iedereen ten zeerste aanraden om mee te gaan op kamp. Kapoenen, welpen en wolven slapen dan in tenten van 8 of 16 personen terwijl de jonggivers de kans krijgen om hun eigen piloti's te bouwen. Voor sommigen gaat dit even wennen zijn, maar scouting da's durven!

Wandeling
Waar gaan we kamperen?

Dit jaar gaan we kamperen in FAYS-LES-VENEURS, een deelgemeente van PALISEUL.

Hoe geraken we daar?

Gezien velden geen adres en huisnummer hebben is het moeilijk om een precieze locatie mee te delen. Zoals andere jaren doen wij ons best om u de weg zo goed mogelijk aan te duiden met wegwijzers. U zal ze op strategische kruispunten zien hangen in en rond FAYS-LES-VENEURS

Op het vlak van vervoer vragen we zoals elk jaar dat u zelf uw kind(eren) komt brengen en afhalen op het veld.

Wandeling
Wanneer vindt het kamp plaats?

De duur van het kamp hangt samen met de tak en de leeftijd van de kinderen:

 • Kapoenen: 24 juli t.e.m. 30 juli 2024
 • Welpen: 21 juli t.e.m. 30 juli 2024
 • Wolven: 21 juli t.e.m. 30 juli 2024
 • Jonggivers: 18 juli t.e.m. 30 juli 2024
 • Givers: 18 juli t.e.m. 30 juli 2024

 • Omdat we tijdens het kamp een groepsgevoel opbouwen, aanvaarden we niet dat kinderen zomaar een deel van het kamp laten vallen omwille van vakantie of andere activiteiten. Ook het komen bezoeken van kinderen is niet mogelijk: het zou héél oneerlijk zijn dat kind 1 zijn ouders tijdens het kamp wel ziet, terwijl kind 2 die kans niet krijgt!

  Hoe deelnemen?

  Om deel te kunnen nemen aan het kamp is het nodig om zich vooraf in te schrijven. Dit kan via het inschrijvingsformulier. Daarnaast vragen we ook een financiële bijdrage (zie infra).

  Wandeling
  Hoeveel kost het kamp?

  De prijs van het kamp hangt samen met de tak en bijgevolg ook de duur van het kamp. In de kampprijs zit alles inbegrepen. Daarmee financieren we twee derde van de kosten verbonden aan het kamp: vervoer van het materiaal, huur van de tenten, huur van het veld, eten, betalende activiteiten, etc. Het kampgeld kan gestort worden op het rekeningnummer BE25 4292 1139 9182 met vermelding de Kamp 2024 naam+voornaam, en dit voor 30 juni 2024.

  We brengen daarnaast ook graag het initiatief van Fonds op maat onder uw aandacht. Hiermee komen we als scouts tegemoet aan gezinnen die financieel minder ademruimte hebben. Indien u meer informatie wilt kunt u hiervoor de groepsleiding contacteren.

 • Kapoenen: 100 EUR
 • Welpen: 155 EUR
 • Wolven: 155 EUR
 • Jonggivers: 200 EUR
 • Givers: 200 EUR
 • Nog vragen?

  Meer informatie kan je in de Kamptotem vinden die ten laatste begin juni verschijnt. Indien er nog vragen zijn, neem dan contact op met de takleiding.


  Piloti van de jonggiversTopografische kaart leren lezenWegwijzer van Reynaert-BeatrijsPiloti van de jonggiversWandeling door het bosKampvuurwandeling2
  Scouts en Gidsen Reynaert-Beatrijs ©