Carpoolen
Wat is carpoolen?

Carpoolen of autopoolen is het delen van een voertuig met andere personen die hetzelfde traject gaan afleggen. Op het niveau van de scouts bedoelen we hier het meerijden met een andere persoon van of naar een kamp-/weekendlocatie.

Waarom carpoolen?

De motieven die ons als scouts- en gidsengroep ertoe leiden om carpooling te promoveren zijn zeer divers:

 • Economische winst: samenrijden in een voertuig biedt de mogelijkheid om de kosten van het traject te dekken.
 • Ecologischer: dat spreekt boekdelen, minder voertuigen zorgen ook voor minder uitstoot.
 • Sociaal: samenrijden bevordert het sociaal contact tussen de ouders en/of leden. In de toekomst leidt dit misschien tot nieuwe gewoontes?
 • Praktischer: niet iedereen kan zomaar overal geraken met zijn voertuig of beschikt over een eigen voertuig. Hulp en bijstand zijn waarden die we aan onze leden aanleren: ook tussen de ouders kan dit een realiteit zijn!
 • Hoe gaan we te werk?

  Er zijn twee mogelijkheden: ofwel biedt u vrijwillig een vacante plaats aan in uw voertuig, ofwel vraagt u om een vrije plaats in het voertuig van een derde (bijvoorbeeld een ouder van een ander lid). Dit systeem werkt enkel dankzij de bereidwilligheid van ouders. Een carpoolplaats aanvragen is geen garantie om er effectief een te krijgen!

  U geeft in het formulier op deze pagina de informatie door, het systeem linkt u met de tegenpartij en stuurt na goedkeuring van de leiding een mail met de contactgegevens van de tegenpartij. Vanaf dat punt kan u onderling afspreken waar, wanneer of hoe u wenst te carpoolen. We verbinden met andere woorden de ouders van leden met elkaar, maar regelen zelf geen afspraken!

  Carpoolingsformulier

  Scouts en Gidsen Reynaert-Beatrijs ©